lauantai 23. tammikuuta 2016

Buenas noches!

Otettiin melkein viikko ylimääräistä vapaata töistä, jotta kerkeisi varmasti pakkailemaan ja järjestelemään rauhassa matkaa tällä kertaa. Siinä sitä kuitenkin punnailtiin matkalaukkuja vielä vartti ennen kentälle lähtöä. -ylläripylläri. =)

Päästiin kuitenkin hyvillä mielin matkaan ja 11h lento Miamiin meni lomajuomia tissutellessa erittäinkin mukavasti. Kehitys kehittyy ja täälläkin sai maahantulorutiinit hoitaa jo automaatilla. Leimat passiin tuli alle tunti laskeutumisen jälkeen. Muutama hassu tunti koneen vaihtoa odotellessa Miamissa ja pikainen 3h lento San Joseen meni jo rutiinilla.

Kerkesimme ennen lumimyräkkää perille. Seuraavana päivänä suurin osa lennoista Miamiin oli peruttu
Pientä jännitystä oli kuitenkin ilmassa. Roadtrippi Costa Ricassa on varmasti jotain aivan uutta meille molemmille. Koko matkan määränpäänä on vuosittainen teemaristeily Karibialla ja tuntuisi vähän tyhmältä lentää noinkin kauas vain viiden päivän risteilyä varten. Florida on aikalailla nähty ja kylmäkin siellä taitaa olla tähän aikaan vuodesta. Costa Rica on suhteellisen lähellä ja Väli/keski-Amerikan maista se on turvallisin vaihtoehto ja myöskin kaikkein länsimaalaisin (isona plussana ja rehellisenä yllätyksenä -ei budjettia syövää tippauskulttuuria!).

Maahantulomuodollisuudet hoitui jouhevasti. Ketään ei näyttänyt kiinnostavan vaikka meidän tullilappusista jäi muutamat oleelliset kysymykset vastaamatta esim. tuotko mukanasi räjähteitä, aseita ym. jännää. Kohta jäi ruksaamatta, koska meille jäi hieman epäselväksi ovatko pharmaseutical products oikeasti samaa kategoriaa joukkotuhoaseiden kanssa. Anyway, ei tullimiehiä napannnut luultavasti muu kuin kotiin lähtö tuohon aikaan. ;)

Palvelun taso on toistaiseksi ollut hyvää. Prepaid liittymä puhelimeen lentokentältä hoitui kymmenessä minuutissa ja matkalaukut kantautui hotellihuoneeseen huomaamatta.

Ensimmäinen yöpaikka löytyi nimellä Country Inn & Suites by Carlson. Lentokentän lähellä, hyvä ja edullinen 50€ hotelli. Kauan ei keretty hotellista nauttimaan koska saavuimme vasta ilta kymmenen aikaan ja vuorokauden matkustaminen vie voimat kovimmiltakin reissaajilta ja uni maistui. Aamupalasta ja henkilökunnan ystävällisyydestä annettiin myös iso plussa Tripadvisorin sivuille.Vuokra-auto tuli aamulla hotellille. Korkeista tuontiveroista johtuen autoilu maksaa täällä moninkertaisesti verrattuna amerikkaan. Me valitsimme paikallisen puljun (Poas Car Rental) joka käyttää vähän vanhempia autoja edullisempaan hintaan. Tuo meidän manuaali vaihteinen Full Size 4x4 tojoota maksoi 11 vuorokaudelta hävyttömät 900€. Tässäkin kustiin silmään melkein satasen edestä vakuutusmuodollisuuksien kiemuroissa, mutta on näiden kanssa tapeltu ennenkin.
Tuollainen vanhempi auto ei erotu massasta niin paljon kuin uusi kiiltävä "turistimaasturi" mutta jos saisin valita uudestaan niin maksettaisiin vähän enemmän uudesta autosta koska tuo 60tkm Costa Rican pomppuisilla teillä rullattu RAV4:n ei ole sieltä mukavimmasta päästä.
Täällä varoitellaan todella paljon turisteihin kohdistuneista varkauksista. Autoon ei saa jättää yhtään mitään rojua, sillä tilaisuus tekee varkaan. Varsinkin turistialueilla.


Tämä kaveri roikkui auton ovessa koko päivän. Innolla odotamme minkälaisia kavereita näemme seuraavaksi =)

Paikallinen ajotyyli on melko hurjaa. Nopeusrajoitukset on pelkkä vitsi (autonvuokrauksen edustaja käski lisätä nopeuteen +20% minimissään), stop-merkkiin ei pysähdy kukaan ja kaikenvärisiä liikennevaloja vilkkuu ja osan merkitys on jäänyt jopa vähän hämäräksi. Tööttiä tulee joka suunnasta. Perinteeseen kuuluu ilmoitella pienillä hyvän tuulisillä tööteillä, että täältä tullaan, keskipitkät töötit meinaa että tosissaan ollaan ja pitkät töötit samaa kuin meillä -pois alta! Hyvin päästiin kuitenkin mukaan paikalliseen liikennekulttuuriin ja moni paikallinen tico-kuski jää jo nielemään RAV4:n pölyjä kun mennään eikä meinata.
Suvi löysi Play Storesta huikeen hyvän sovelluksen -WAZE. Päihittää meidän käytössä olleet navit mennen tullen. Täällä ei ole käytännössä kadun-nimiä ja numeroita vaan määränpää ilmoitetaan hämärästi 200 metriä kirkolta vasemmalle jne. Kaikki meidän majapaikat ja mielenkiinnon kohteet löytyy google mapsista ja waze-sovelluksesta joten näillä mennään.

Tiet on suurimmalta osin huonossa kunnossa ja kapeita. Keskinopeus vaihtelee 20-30km tuntivauhtia ja paljon muitakin liikenteessä.

Toinen majapaikka löytyi airbnb:n kautta Phil nimisen hepun tiluksilta San Josen lähistöltä. Paikan oikea nimi on Coffee Garden B&B ja upea paikka onkin. Ajateltiin että on hyvä kysellä näin alkuun vähän vinkkejä paikallisilta.

Kaikki tontit on vuorattu korkeilla aidoilla

Tiluksilla asustelee myös kolme seurallista koiraa ja kissa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti