perjantai 29. tammikuuta 2016

Ranta-oleilua Tamarindo & Montezuma

Moro!


Paremman sään toivossa lähdimme länsirannikolle määränpäänä Tamarindo kylänen. Perus turistirysä joskin ihan viihtyisä sellainen. Maisema muuttui radikaalisti reilun 4 tunnin ajomatkan aikana.




ööö mihinkä suuntaan ja mikä se oli =)
Yöpaikaksi valikoitui Hotel Nahua 2vrk 147$. Pieni mutta tehokas huone, jääkaappi, ilmastointi ja särisevä tv. Mitä muuta sitä voisi toivoakkaan. Rannalle oli matkaa 500m.
Kaikenlaista aktiviteettia oli tarjolla ja suunnitelmissa mutta jotenki tämä meni taas rannalla löhöilyyn ja paikallisia ravintoloita sponsoroiden.






Tamarindon ranta on suosittu eritoten surffaajien parissa. Me ei moista harrasteta ja meidän lisäksi rannalla ei näkynyt muita rikkaita ja kauniita ;-) joten toinen päivä vietettiin tutkaillessa Playa Granden rantaa n. 40min ajomatkan päässä. 

Pitkä ranta ja ihan rauhassa sai ihastella aaltoja

Paikallinen auringonotto-tyyli herättää kunnioitusta =)


Pelikaani hakee lounasta
Toisena iltana tutustuimme naapureihin. Veljekset Gerald ja Alex itävallasta. Mukavia heppuja ja heidän kanssaan vietettiin iltaa tarinoita vaihdellen. Näillä reissuilla onkin mahtavaa tapaa uusia ihmisiä, paikallisia tai muita matkailijoita!



Aamulla tukka vinossa taas eteenpäin. Kohteena etelärannikon hippikylä Montezuma, matkaa n.180km. Alkumatka oli ihan mukavaa menoa mutta puolessa välissä vaihtui taas surkeaan soratiehen. Ei mikään ihme että täällä autot alkavat olemaan jo ihan loppu 70000km kohdalla.
Ollaan jo vähän lämmetty tuolle RAV4:lle vaikka vakionopeudensäädintä ja toimivaa keskuslukkoa jää vähän kaipailemaankin.
Voi olla että kotona se oma lexus tuntuu taas luksukselta =)
Ollaan nyt huristeltu reilu 800km täällä.


Täällä on todella kuuma! 35-38 astetta ja tuntuu että aivot sulaa eikä keksi mitään järkevää tekemistä. Ei ole helppoa hommaa täällä lomailu. 
Alkuperäinen suunnitelma oli viettää 3vrk täällä Hotel Luz De Monossa mutta saimme sovittua majoituksen keston 2 vuorokauteen, 130$. Kämppä on aikalailla viidakossa ja kaikenlaista elukkaa pyörii nurkissa ja puiden latvoissa. Pimeällä kulkeminen on vähän jännää puuhaa kun joka pusikossa suhisee jotain elävää… =)





Tämä kärttyinen kaveri asustelee uima-altaa alla =)


Agouti




Montezuman ranta on pieni ja kivikkoinen mutta viihtyisä.





Paikan vetonaulana toimii tietenkin leppoisat mölyapinat ja näitä kavereita näkee jo heti kämpän ulko-ovelta!









Näitä kiikkuu puissa vähän jokapuolella ja uskomatonta meteliä pitävät aamusella. Kuulostaa vähän b-luokan hevimetalli örinältä! 

Apinat örisee youtube.

Maan hintatasosta vähän:

Bensa n. 1$ litra
Olut kaupassa 1-2$, ravintolassa 3$
Juuri syötiin hieno illallinen juomineen hienossa turistipaikassa 60$ kahdelta
Yöpaikat on tällä menolla olleet n. 80$/ yö ja taso vaihtelee huomattavasti. 

Tietenkin kaikkein kovimmat turistipaikat veloittavat enemmän kun taas pääkaupunkiseudulla saa paljon enemmän vähemmällä. 

Tästä lähdetään takaisin viileään sademetsään Monteverdeen. Se laiskiainen on vielä näkemättä =)







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti